Kom op de fiets naar het zwembad
Uit recent onderzoek blijkt dat kinderen te weinig bewegen. De motorische ontwikkeling van een kind in 2018 loopt daardoor achter bij kinderen in dezelfde leeftijd van 15 jaar geleden. Doordat kinderen minder bewegen,  zijn ze onzeker als ze nieuwe oefeningen moeten doen. Hierdoor duurt het langer voor ze nieuwe vaardigheden leren.

In Nederland fietsen we maar al te graag. We zijn het enige land in de wereld waar zoveel gebruik wordt gemaakt van de fiets. Na het lopen leren kinderen in Nederland als eerste fietsen. Fietsen is bij uitstek een goede beweegactiviteit om kinderen evenwicht en motorische vaardigheden aan te leren. En dat helpt weer om sneller te leren zwemmen!

Je wordt minder snel oud van fietsen
Het is niet alleen goed voor het kind om op de fiets te komen. Een voordeel van fietsen is dat het de biologische leeftijd verlaagd. Dit kan wel tot 9 jaar verschillen in een mensenleven! Neem je kind daarom lekker mee naar het zwembad op de fiets en fiets met hem of haar naar school, daar wordt je zelf ook beter van! Door te fietsen bouw je een grotere weerstand op en word je ook minder snel ziek! Daarom is het erg verstandig om je kinderen tijdens hun school en middelbare schoolperiode lekker naar school te laten fietsen. Sporten in het algemeen is ontzettend belangrijk!

Fietsen heeft een grotere invloed dan je denkt
Fietsen helpt tegen een hoop kwaaltjes en ziektes. Bij gewrichtsproblemen is het de meest ideale manier om er vanaf te komen aangezien het je spieren soepel maakt. Lees hier meer over de voordelen van fietsen. Ook doet het mentaal wat met je. Zo wijst onderzoek uit dat mensen die vroeger veel hebben gefietst meer discipline hebben en een grotere kans op succes hebben dan mensen die dit weinig hebben gedaan of doen. Tenslotte is fietsen zelfs goed voor je carrière, werknemers die op de fiets naar het werk gaan zijn fitter, productiever, minder vaak ziek en minder gestrest. Lees daar hier meer over.   Ga dus samen met je kind de uitdaging aan en spring lekker op de fiets naar school en het werk wanneer dit mogelijk is.

Kosten
Een nieuwe fiets hoeft niet te duur te zijn. Ben je bekend met de Popal Daily Dutch fietsen? Deze betaalbare fietsen zijn van goede kwaliteit en een perfect alternatief op fietsen van een hogere prijsklasse zoals Batavus, Gazelle, etc.