Kom op de fiets!

In Nederland fietsen we maar al te graag. We zijn het enige land in de wereld waar zoveel gebruik wordt gemaakt van de fiets. Sterker nog, in andere delen van de wereld wordt de fiets helemaal niet gebruikt. Dit komt doordat Nederland één van de vlakste landen ter wereld is. De fiets geeft ons enorm veel vrijheid al helemaal in de jeugd aangezien iedereen er afstanden mee kan afleggen die te groot zijn om te lopen en het sneller is. Hiernaast is de fiets ook nog eens stukken beter voor het milieu dan de auto of brommer. Kom daarom op de fiets naar het zwembad waar uw kind zwemles heeft!

Duurzaamheid

De fiets is vele malen duurzamer dan de auto. Het neemt veel minder ruimte in en gaat minstens even lang mee. Daarnaast is het onderhoud van een fiets stukken goedkoper dan dat van een auto dus kun je voor kleinere afstanden beter de fiets pakken dan de auto. Hiernaast is de fiets ook nog eens niet heel schadelijk voor het milieu. Uiteraard de productie wel maar de fiets zelf stoot geen uitlaatgassen of iets dergelijks uit! In vergelijking met een auto is dit natuurlijk vele malen milieubewuster.

Je wordt minder snel oud van fietsen

Het is belangrijk om jong te leren fietsen zodat je het later nog goed kunt. Een voordeel van fietsen is dat wetenschappelijk onderzoek uitwijst dat het de biologische leeftijd verlaagd. Dit kan wel tot 9 jaar verschillen in een mensenleven! Neem je kind daarom lekker mee naar het zwembad op de fiets en fiets met hem of haar naar school zodat ze alvast goed leren te fietsen!

Weerstand

Door te fietsen bouw je een grotere weerstand op en word je ook minder snel ziek! Daarom is het erg verstandig om je kinderen tijdens hun school en middelbare schoolperiode lekker naar school te laten fietsen. Sporten in het algemeen is ontzettend belangrijk!

Een nieuwe fiets hoeft niet te duur te zijn. Ben je bekend met de Popal Daily Dutch fietsen? Deze betaalbare fietsen zijn van goede kwaliteit en een perfect alternatief op fietsen van een hogere prijsklasse zoals Batavus, Gazelle, etc.

Fietsen heeft een grotere invloed dan je denkt

Fietsen helpt tegen een hoop kwaaltjes en ziektes. Bij gewrichtsproblemen is het de meest ideale manier om er vanaf te komen aangezien het je spieren soepel maakt. Lees hier meer over de voordelen van fietsen.

Ook doet het mentaal wat met je. Zo wijst onderzoek uit dat mensen die vroeger veel hebben gefietst meer discipline hebben en een grotere kans op succes hebben dan mensen die dit weinig hebben gedaan of doen. Ga dus samen met je kind de uitdaging aan en spring lekker op de fiets naar school en het werk wanneer dit mogelijk is.

Delen:

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin

Beste bezoeker van zwembad van De Meerkamp

Het is herfstvakantie waar we veel recreatiezwemmers verwachten. Je hoeft niet te reserveren voor je bezoek aan ons. Ook heb je voor het zwembad geen QR-code nodig. Graag tot snel!

Doorgaan naar artikel