De Meerkamp is rookvrij, binnen én buiten
28 april gaat het buitenbad weer open! Wij willen u eraan herinneren dat De Meerkamp natuurlijk binnen, maar ook op het buitenterrein rookvrij is.
Alle Sportaccommodaties in het beheer van AmstelveenSport, inclusief Zwembad De Meerkamp zijn sinds 22 juli 2018 geheel rookvrij. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door in één van onze sportaccommodaties. Daarom vraagt AmstelveenSport aan iedereen die op en rond een sportaccommodatie komt voortaan het terrein rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil AmstelveenSport kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

Wat verandert er?
Iedereen is en blijft welkom in en om onze accommodaties, ook rokers! Wel vraagt AmstelveenSPort rokers om niet te roken in en rondom de ingangen van de sportaccommodaties en niet op het buitenterrein van Zwembad De Meerkamp. De entree van sportaccommodaties en plekken zoals het ligveld en het terras van De Meerkamp zijn rookvrij.

Zien roken, doet roken
Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. We weten allemaal dat kinderen niet gaan roken omdat ze het lekker vinden. Ze willen meedoen of stoer zijn. Voor ons is het heel logisch dat er ook buiten bij sportaccommodaties en zeker op het buiten terrein van De Meerkamp niet meer gerookt mag worden. Kinderen moeten een zwembad of sporthal associëren met een gezonde plek. En daar hoort zichtbaar roken niet meer bij. Een rookvrije sportaccommodatie draagt bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’.

Rookvrije Generatie
De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.