Mensen met dementie hebben meer problemen dan met het geheugen alleen. Ze kunnen vaak moeilijk bewegen. Ze hebben last van evenwichtsproblemen en soms slecht zicht. Toch is het goed om met deze mensen te blijven bewegen. Zwemmen of lopen in warm water kan bijdragen aan een gevoel van welbehagen. Daarnaast is bewegen veiliger in het water, omdat de bewegingen in het water worden vertraagd. Er is daardoor meer tijd om te reageren. Mentaal geeft meer bewegen zelfvertrouwen. Uit onderzoek is daarnaast gebleken dat bewegen in warm water goed is voor de bloedsomloop in de hersenen.

Zwembad De Meerkamp start daarom met zwemmen voor mensen met dementie. Zij kunnen samen met een begeleider deelnemen aan deze les. De begeleider mag in het water meedoen aan de les. Het is ook mogelijk op het terras naar de les te kijken. Aanwezigheid van de begeleider tijdens de les is wel gewenst.

Wanneer
Zwemmen voor mensen met dementie is vanaf vrijdag 15 maart.
Elke vrijdag van 11.00 – 12.00 uur.
De lessen zijn elke week, behalve in de schoolvakanties.

Waar
Zwembad De Meerkamp, van der Hooplaan 239, Amstelveen
In het warmwaterbad.

Kosten
€ 10,- per persoon per keer, inclusief begeleider.

Meer informatie

Iris Meertens, i.meertens@amstelveensport.nl,
088 – 8585104

Zwembad De Meerkamp is gesloten, maar we houden u thuis in beweging!

Tot onze spijt is zwembad De Meerkamp in ieder geval tot en met dinsdag 9 februari 2021 gesloten.

Wil je vaker thuis bewegen?
Doe dan mee met beweegvideo's op onze website www.amstelveensport.nl of op ons online beweegplatform https://bewegen.amstelveensport.nl/

Veel succes en blijf bewegen!