Zwemmen voor mensen met (beginnende) dementie

Uit onderzoek is gebleken dat bewegen in warm water goed is voor de bloedsomloop in het brein. Zwemmen in warm water kan bovendien bijdragen aan een gevoel van welbehagen. Mentaal geeft meer bewegen zelfvertrouwen. Daarom start zwembad De Meerkamp met zwemmen voor mensen met (beginnende) dementie. De begeleider mag in het water meedoen, maar het is ook mogelijk op het terras naar de les te kijken. Aanwezigheid van de begeleider tijdens de les is wel verplicht.

Het bad is afgesloten van andere activiteiten. Tijdens de les worden activiteiten op niveau aangeboden. Deelnemers zijn vrij om mee te doen aan oefeningen, maar kunnen ook lekker hun gang gaan. Het bad is 1,25 meter diep dus iedereen kan staan. Minder valide mensen kunnen gebruik maken van de tillift.

Les
Vrijdag 11.00-12.00 uur
11.00 uur omkleden
11.15 uur zwemmen
11.45 uur omkleden
12.00 uur koffie en thee in het sportcafé

Vakanties en feestdagen
In de vakanties en op feestdagen zijn er aangepaste lestijden.

Kosten
€ 10,35 per persoon per keer, inclusief begeleider.

Meer informatie
Iris Meertens, i.meertens@amstelveensport.nl,
088 – 8585104

CORONA VIRUS

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet, op zondag 15 maart, is het volgende besluit genomen tot en met 28 april:

Het zwembad en al onze sportlocaties sluiten hun deuren voor publiek. Tevens gaan alle, door ons geplande, activiteiten tot die tijd niet door.

Het kantoor blijft geopend, maar met minimale bezetting.

Wij houden jullie op de hoogte.

Team zwembad de Meerkamp